Mer om Thailand:   Ao Nang •  Karon Beach •  Koh Lanta •  Kata Beach •  Patong •  Koh Phi Phi •  Thailand Hotell

Utflykter
På egen hand kan man ta några dagar och besöka stränderna runt om Kamala. Man kan dessutom åka in till Phuket Town eller varför inte åka till Khao Lak och stannar där 1-3 nätter. Till Khao Lak är det ca. 7 mil och taxin är inte speciellt dyr om man är ett par personer.
 
De anordnade utflykterna från Kamala är oftast detsamma som från de andra stränderna i Phuket. Här kommer ett litet urval av dessa.
 
James Bond
Denna utflykt finns oftast som en halvdagsutflykt eller som en heldags, där man kombinerar det då med elefantridning och kajakpaddling. Halvdagsutflykten ligger på ca. 700 Baht och heldags på 1100 Baht. Ön ligger i nationalparken Phang Bay, och även om många tycker att det är överskattad så är det fortfarande en väldigt trevlig utflykt för familjen.
 
Raya och/eller Coral Island
Ytterligare en liten ö värd att besöka för endagstur fylld med snorkling och avslappning.
 
Phi Phi, Maya Bay, Koh Khai
Denna utflykt tar oftast en heldag där man på morgonen blir hämtad på hotell, blir körd till hamnen där man tar båten ut till Phi Phi och Maya Bay, som är mer känt från inspelningen av filmen ”Beach”. Under utflykten får man chansen att snorkla, äta lunch och se underbara ständer och vyer. Det finns även utflykter där man hoppar över Koh Khai och får mer tid att spendera på Phi Phi. Ett utmärkt tillfälle att besöka ön och omgivningar för den som inte har planerat in platsen under sin semester.
 
Khao Sok
Utflykten går till Khao Sok, också ett underbart naturområde med otrolig tropisk omgivning. Finns ett stort antal olika kombinationer för denna. En dag, med elefantridning, kajakpaddling, vandring i skogen mm. Man kan även vara intresserad av tvådagars utflykter som innebär att spendera en natt på den stora Khao Sok-Chiao Lan sjön, med en övernattning i en bungalow flytande på vattnet. 
 
Forsränning i Khao Lak
På ett flertal ställen kan man pröva på forsränning. Många av dessa ställen ligger strax över Phang-Nga regionen i höjd med Khao Lak. Detta är en spännande upplevelse för dem som önskar mer äventyr på sina resor. Oftast ingår någon timme av elefantridning. Heldagsturen går på ca. 1600-2000 Baht, medan halvdagsturen på 1300-1600 Baht.  
 
Jungelsafari
Det finns olika sorters utflykter som anordnas under denna benämning. Mer information hittar ni här: www.siamsafari.com
Tillbaka till första sidan! Copyright © 2007
Design by Terabyte Nordic